اطلاعات خواندنی درباره دوربین های مداربسته و سیستم های امنیتی – فروردین 98

دوربین مداربسته، دوربین هایی هستند که در محل نصب، ثابت هستند و تصاویر را ضبط و به سایر مکان ها ارسال می کنند.

دوربین های مداربسته انواع مختلفی داشته و هر یک از این مدل ها، کارایی متفاوتی دارند. مهم ترین دسته بندی دوربین های مدار بسته، به شرح زیر بیان می شود:

  • دوربین های مدار بسته صنعتی
  • دوربین مدار بسته اسپید دام
  • دوربین مدار بسته آنالوگ
  • دوربین مدار بسته مخفی
  • دوربین مدار بسته تحت شبکه
  • دوربین مدار بسته بولت
  • دوربین مدار بسته باکس
  • دوربین مدار بسته مادون قرمز

 

مزیت های اصلی دوربین مدار بسته، سهولت در نصب آن ها است. برخی از دوربین های مدار بسته مانند دوربین های بی سیم، در هر مکانی قابلیت نصب دارند. گیرنده این دوربین ها، به راحتی جابه جا می شوند. در صورت استفاده از دوربین های بی سیم، هزینه های کابل، سیم و داکت کشی، تا حد زیادی کاهش می یابد.

منبع تغذیه در دوربین مدار بسته بی سیم، باتری ها هستند. اگر تعداد این دوربین ها افزایش یابد، هزینه نصب باتری نیز زیاد خواهد شد. به دلیل اینکه سیگنال خروجی این نوع دوربین ها قوی نیست، هر گونه مانع در برابر این دوربین ها، می تواند در سیگنال آن اختلال ایجاد کند.

از طرف دیگر، اگر برای دوربین مدار بسته بی سیم، باتری استفاده نشود، الزاماً باید سیم کشی و داکت کشی انجام شود، که این امر موجب بالا رفتن هزینه ها خواهد شد. کیفیت تصاویر دوربین مدار بسته بی سیم، به دلیل ضعیف بودن سیگنال در آن، زیاد مناسب نیست.

 

اصطلاحات فنی و تخصصی در دوربین مدار بسته

برای آنکه به راحتی بتوانید یک سیستم مدار بسته را برای کنترل و نظارت ساختمان خود انتخاب کنید و بتوانید در بازار نوع مناسبی از دوربین مدار بسته را خریداری کنید، باید تقریباً از تمامی اصطلاحات مربوطه به این نوع سیستم ها آگاهی داشته باشید.

 

1-سطح نور:

حداقل روشنایی لازم برای عملکرد دوربین مدار بسته را سزح نور می نامند و معمولاً با واحد “لوکس” بیان می کنند. در برخی از دوربین های مدار بسته، با فعال کردن گزینه “تنظیم گستردگی بازه نوری” می توان تصاویر مناسبی از فضاهای پر نور و کم نور را ثبت نمود.

2-وضوح یا شفافیت تصویر (Resolution):

وضوح تصویر در دوربین مدار بسته، تعداد خطوط افقی در میان یک تصویر را بیان می کند. وضوح دوربین با معیاری به نام “TV Line” بیان می شود. لازم به ذکر است وضوح تصاویر در سیستم های تحت شبکه یا دیجیتالی، با معیار پیکسل اندازه گیری می شود.

3-نویز در دوربین مدار بسته:

امواج مداخله کننده در کارایی سیستم که موجب می شوند کیفیت تصاویر به شدت کاهش پیدا کند، نویز نامیده می شوند. سیگنال های اضافی که توسط دوربین دریافت می شود، نوعی نویز به حساب می آیند.

 

4-نرخ ضبط فریم:

نرخ ضبط فریم در دوربین مدار بسته عبارت است از تعداد فریم که در هر ثانیه توسط دوربین ضبط می شود. نرخ ضبط فریم را با واحد “فریم در ثانیه” یا FPS بیان می کنند.

5-دستگاه DVR:

DVR یا دستگاه ضبط کننده تصاویر، نوعی دستگاه است که در سیستم مدار بسته آنالوگ نصب می شود. این دستگاه تصاویر ارسالی دوربین را دریافت کرده و در حافظه خود ذخیره می کند.

6-دستگاه VCR:

VCR نیز یکی از انواع مدل دستگاه های ضبط تصاویر است که برای دوربین مدار بسته به کار می رود. این مدل دستگاه بسیار قدیمی است و کاربرد آن ها منسوخ شده است.

 

7-دستگاه DVR:

دستگاه DVR نوعی دستگاه ضبط کننده تصویر است که برای دوربین های مدار بسته دیجیتال به کار می رود. این نوع دستگاه می تواند تصاویر را به صورت دیجیتال بر روی هارد دیسک ذخیره کند. DVR را می توان به رایانه متصل کرد.

8-Bit Rate:

بیت ریت (Bit Rate)، در دوربین مدار بسته معیاری از سرعت انتقال اطلاعات است. بیت ریت با واحد کیلو بیت بر ثانیه و مگا بیت بر ثانیه بیان می شود.

9-کنتراست (Contrast):

کنتراست در دوربین مدار بسته، بیان کننده میزان تفاوت میان روشن ترین و تاریک ترین بخش تصویر ارسالی می باشد.

 

10-عمق میدان دید (Depth of Field):

عمق میدان دید در دوربین مدار بسته، مقدار فاصله وضوح تصویر جلوتر و عقب تر از مرکز کانونی لنز را نشان می دهد. هر چه عمق میدان دید بیشتر باشد، مسافت بیشتری توسط دوربین قابل ثبت خواهد بود.

11-تنظیمات کارخانه (Factory Default Setting):

منظور از تنظیمات کارخانه، تنظیماتی است که به صورت پیش فرض توسط شرکت سازنده دوربین مدار بسته انجام شده است. اگر در منوی دوربین حالت تنظیمات کارخانه فعال شود، تنظیمات قبلی کاربر پاک می شود.

12-هارد دیسک (Hard Disk Drive):

هارد دیسک یا به صورت مخفف HDD، قطعه سخت افزاری است که برای ذخیره اطلاعات و تصاویر به کار می رود.

 

13-قابلیت تشخیص حرکت (Motion Detection):

تشخیص حرکت در دوربین های مدار بسته، یک نوع فناوری جدید است که به دوربین این امکان را می دهد تا حرکت و یا عدم حرکت اشخاص و اجسام را در یک مکان تشخیص دهد و ثبت کند. پیام ارسالی توسط دوربین، به صورت یک هشدار امنیتی ارسال می شود.

14-شبکه محلی (Ethernet):

Ethernet نوعی شبکه اینترنت محلی از نوع شبکه LAN است. از این شبکه برای ارسال داده ها و تصاویر در دوربین های مدار بسته تحت شبکه استفاده می شود. سرعت انتقال داده ها در این شبکه بسیار بالا است.

15-Aspect Ratio:

Aspect Ratio یا نسبت اندازه تصویر، معیاری از اندازه تصاویر ثبت شده است. در واقع Aspect Ratio، نسبت طول تصویر به عرض آن را بیان می کند.

 

16-زاویه دید دوربین مدار بسته (Angle of View):

Angle of View، میزان زاویه تصویربرداری دوربین مدار بسته را در سه حالت افقی، عمودی یا مورب بیان می کند.

17-تقویت کننده سیگنال (Automatic Gain Control):

Automatic Gain Control به صورت مخفف “AGC” بیان می شود و یک مدار الکترونیکی است که می تواند در صورت ضعیف شدن سیگنال های ویدیویی، آن ها را تقویت کند.

18-فوکوس (ABF):

ABF، مخفف عبارت “Auto Back Focus” است. ABF به معنای تنظیم خودکار فاصله کانونی لنز دوربین مدار بسته می باشد. با استفاده از این قابلیت، حسگر دوربین مدار بسته در فاصله مناسب تنظیم می شود تا بتواند تصاویر با کیفیت را ارسال کند.

 

19-HLC:

HLC مخفف عبارت انگلیسی “High Light Compensation” است. با تنظیم این قابلیت می توان شدت نورهای مزاحم در تصویر را حذف کرد تا بتوان تصاویر بهتری را ثبت کرد.

20-WDR:

WDR، مخفف عبارت لاتین “Wide Dynamic Band” می باشد. این ویژگی برای دوربین مدار بسته اهمیت زیادی دارد. با استفاده ازاین قابلیت می توان تیرگی و روشنی یک تصویر را در یک لحظه از یکدیگر مجزا نمود.

21-BLC:

BLC یا تنظیم کننده نور پس زمینه با عبارت ” Black Light Compensation” بیان می شود. در مواقعی که تصویربرداری در مکانی انجام می شود که نوری غیر از نور محیط، برای ثبت تصاویر مزاحمت ایجاد می کند، BLC می تواند این نور زمینه ای را حذف کند و تصویر شفاف تری را ارسال نماید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *